Dat heeft Activision's directeur Mike Griffith aangegeven in een interview.

Het skateboard dat geleverd wordt met Tony Hawk: Ride is preciezer en kan handbewegingen detecteren, wat de skate-ervaring veel authentieker maakt dan met het Wii Balance Board. "De ervaring zou bij lange na niet zo spannend zijn als [met het Balance Board]", aldus Griffith. Volgens de directeur van Activision heeft het ontwikkelteam van Tony Hawk: Ride wel gekeken naar het Balance Board, maar voelde de besturing met het Nintendo-accessoire te kunstmatig.

Succesvol

Volgens Griffith is Activision erg succesvol op de Wii: "We zijn de grootste third-party uitgever op het systeem en we merken dat het succes wordt gedreven door een aantal titels, waaronder Guitar Hero. [Guitar Hero] is het soort game dat het goed heeft gedaan op de Wii met zijn fysieke interface, en zo de verwachtingen [van de console] aanvult." De nieuwe Tony Hawk-game heeft dan ook veel kans van slagen, denkt de directeur.

Sportgames

Activision heeft nog steeds interesse in het sportsegment, die momenteel wordt gedomineerd door EA Sports en 2K Sports. "We moeten eerst onszelf ervan overtuigen dat we succesvol [de markt] kunnen betreden, marktleider worden en dat we iets nieuws kunnen brengen. Op dit moment zijn de barrières om in te stappen vrij hoog, maar het is zeker een markt waar we interesse in hebben."