Balan Wonderworld- en Sonic-maker klaagde Square Enix aan

Balan Wonderworld- en Sonic-maker klaagde Square Enix aan

Yuji Naka, de bedenker van Sonic en het vorig jaar verschenen Balan Wonderworld, heeft uitgever Square Enix aangeklaagd nadat hij vroegtijdig van de ontwikkeling van laatstgenoemde game werd afgehaald.

Dat laat hij weten in een reeks Japanstalige tweets, die vervolgens vertaald werden door VGC. Naka zou ongeveer een halfjaar voor release van de game van de ontwikkeling zijn afgehaald. 

Volgens Naka was Balan Wonderworld dan ook nog helemaal niet klaar om uitgebracht te worden, maar ontwikkelstudio Arzest leverde de game toch aan Square Enix, zonder Naka's goedkeuren. Dat resulteerde in uiterst negatieve kritieken op het spel van zowel recensenten als gamers.

Naka werd van het project afgehaald. "Ik vroeg mijn advocaat om met onze zakenpartners te onderhandelen zodat ik in ieder geval problemen in Balan Wonderworld kon oplossen tot de game uitkwam, maar ze negeerden mijn aanvragen, dus ik besloot ze maar aan te klagen."

De legendarische ontwikkelaar van de oorspronkelijke Sonic the Hedgehog-games schaamt zich dan ook voor de staat waarin Balan Wonderworld is uitgebracht: "Het is een ware schande dat Balan Wonderworld in deze staat is uitgebracht. Ik wilde de wereld een actiegame in een goede staat tonen. Ik vind dat Square Enix en Arzest bedrijven zijn die niets geven om hun games of hun fans."

De game scoorde een 3 op Gamer.nl: "Balan Wonderworld is een videogame die onder meer uit de koker van Yuji Naka komt, de bedenker van Sonic the Hedgehog. Zelfs wanneer Balan Company, het team achter de platformer, meer tijd zou hebben gehad, dan is het nog maar de vraag of dit wél een goede game had kunnen worden. De fundamentele problemen van Balan Wonderworld doen ons vermoeden van niet. Balan Wonderworld is de naam Yuji Naka niet waardig."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou