Backwards compatibility met originele Xbox-games komt nog steeds dit jaar | Gamer.nl

Backwards compatibility met originele Xbox-games komt nog steeds dit jaar | Gamer.nl

Microsoft heeft laten weten dat de beloofde backwards compatibility met originele Xbox-games dit jaar nog komt.

In juni liet het bedrijf weten dat het vanaf dit jaar nog mogelijk zou zijn om originele Xbox-games te spelen op Xbox One. Aangezien het einde van het jaar in zicht is en er niet veel meer over bekendgemaakt is, leek het er even op alsof de plannen doorgeschoven zouden worden naar volgend jaar.

In een interview met Gamespot heeft Phil Spencer, hoofd van Xbox, echter aangegeven dat deze feature nog steeds dit jaar uitgebracht wordt:

"We zijn er nu echt bijna. We hebben een kleine dashboard waar ik heen kan om alle games te zien en waar ze toestemming krijgen om op Xbox One te verschijnen. We hebben nog niet veel games aangekondigd, maar er zijn er al wel meer op komst. De games zien er goed uit en ik heb er een goed gevoel over."

De enige twee games waarvan bekend is dat ze op de backwards compatibility-lijst staan zijn Crimson Skies en Fuzion Frenzy. Dave Carthy van Microsoft vertelt dat het bedrijf ervoor gekozen heeft nog maar een paar games te teasen, maar dat er een hele bibliotheek aan zit te komen voor dit project.

Wellicht dat Microsoft hier niet veel over gepubliceerd heeft, omdat zij de focus willen leggen op de lancering van Xbox One X op 7 november.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou