Robbie Bach heeft in een interview in Famitsu naar voren laten komen dat hij verwacht dat 50% van alle Xbox 360 eigenaren gebruik zal maken van Xbox Live. Momenteel is het aandeel Live gebruikers nog maar 10%. Natuurlijk zal de toename van het aandeel Live gebruikers op de next-gen console niet zo vergezocht zijn, aangezien het Live Silver abonnement de gamer in staat stelt om gratis gebruik te maken van de dienst. Met Silver kan echter niet online tegen elkaar worden gespeeld.

Hij laat echter niet weten hoeveel mensen gebruik gaan maken van het Gold abonnement. Dit is de service die te vergelijken is met het huidige abonnement. Hiervoor moet wel betaald moet worden en kan wel online worden gespeeld. De introductie van het gratis Silver is eigenlijk een manier om de drempel lager te maken om uiteindelijk toch te gaan betalen voor online gameplay. Immers, als al je vrienden een Gold abo hebben en vertellen van hun ervaringen in Halo 3, dan wil je met je Silver abo natuurlijk niet achterblijven. Dit is een concept dat Microsoft ook nooit onder stoelen of banken heeft gestoken.

Bach ging ook in op het potentieel van de Xbox 360 voor MMO's. Hoewel Final Fantasy XI waarschijnlijk kort na de lancering van de next-gen beschikbaar zal zijn, zal het daarna nog wel drie jaar duren voordat er een volkomen nieuwe MMO op de Xbox 360 zal uitkomen. Tot dan moeten we het doen met FFXI, waarvan een grootschalige beta-test in te planning staat. Mensen die MMO's willen spelen op de Xbox 360 zijn wel verplicht en harde schijf te kopen. Of harde schijven samen met de games verkocht gaan worden in bundels is niet bekend.