Nieuws

Baas van Wasteland 3-ontwikkelaar wil met pensioen

Gaat weg na release Wasteland 3

Geschreven door Michel Musters op
InXile Entertainment-baas Brian Fargo wil na het uitbrengen van Wasteland 3 met pensioen, zo meldt hij.

Fargo loopt al lang mee in de game-industrie en richtte in '83 het bedrijf Interplay op, dat onder andere de originele Fallout-reeks uitbracht, alsmede Baldur's Gate. Als Wasteland 3 in 2019 uitgekomen is, wil Fargo van wat welverdiende rust genieten.

"Wasteland 2 en Torment zijn beiden geslaagd. The Mage's Tale en The Bard's Tale 4 zien er spectaculair uit. Wasteland 3 borduurt voort op Wasteland 2. Het lijkt mij een goede tijd om de microfoon te laten vallen."

Fargo startte in 2002 InXile Entertainment, dat The Bard's Tale en Hunted: The Demon's Forge maakte. Recentelijk maakt de studio gebruik van Kickstarter om projecten als Wasteland 2 en Torment: Tides of Numenera succesvol te financieren. Games van de studio worden over het algemeen positief ontvangen.

Fargo denkt dat hij InXile kan achterlaten in capabele handen en in een financiële zekere positie. Fargo kan zich moeilijk voorstellen hoe het is om ook maar een maand niet te werken. "Ik vind dat leuk, maar het zou mijn droom zijn om niet wakker te worden en mij overal druk over te maken. De game-industrie is erg intens. Het is de entertainmentindustrie gemengd met technologie. Het wordt niet veel moeilijker dan dat."

Dit artikel delen:

Lees meer

NiOh krijgt gratis update met tien missies Morgan Yu versus de aliens in Prey
1

Reacties op: Baas van Wasteland 3-ontwikkelaar wil met pensioen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    The Chosen One

    • 24 maart 2017 11:20
    Ik gok op een paar jaar rustig aan doen en dan terug komen of een nieuwe studios om weer een nieuwe droom/uitdaging aan te gaan.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.