Baas van Wasteland 3-ontwikkelaar wil met pensioen | Gamer.nl

Baas van Wasteland 3-ontwikkelaar wil met pensioen | Gamer.nl

InXile Entertainment-baas Brian Fargo wil na het uitbrengen van Wasteland 3 met pensioen, zo meldt hij.

Fargo loopt al lang mee in de game-industrie en richtte in '83 het bedrijf Interplay op, dat onder andere de originele Fallout-reeks uitbracht, alsmede Baldur's Gate. Als Wasteland 3 in 2019 uitgekomen is, wil Fargo van wat welverdiende rust genieten.

"Wasteland 2 en Torment zijn beiden geslaagd. The Mage's Tale en The Bard's Tale 4 zien er spectaculair uit. Wasteland 3 borduurt voort op Wasteland 2. Het lijkt mij een goede tijd om de microfoon te laten vallen."

Fargo startte in 2002 InXile Entertainment, dat The Bard's Tale en Hunted: The Demon's Forge maakte. Recentelijk maakt de studio gebruik van Kickstarter om projecten als Wasteland 2 en Torment: Tides of Numenera succesvol te financieren. Games van de studio worden over het algemeen positief ontvangen.

Fargo denkt dat hij InXile kan achterlaten in capabele handen en in een financiële zekere positie. Fargo kan zich moeilijk voorstellen hoe het is om ook maar een maand niet te werken. "Ik vind dat leuk, maar het zou mijn droom zijn om niet wakker te worden en mij overal druk over te maken. De game-industrie is erg intens. Het is de entertainmentindustrie gemengd met technologie. Het wordt niet veel moeilijker dan dat."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou