Nieuws

Baas van Quantum Break-studio gaat aan de slag bij Wargaming

Myllyrinne werkte 15 jaar bij Remedy

Geschreven door Michel Musters op
Matias Myllyrinne, de CEO van Quantum Break- en Alan Wake-ontwikkelaar Remedy Entertainment, vertrekt bij de studio en gaat aan de slag bij World of Tanks-ontwikkelaar Wargaming. Dat meldt hij in een open brief op de website van Remedy.

In de open brief vertelt Myllyrinne dat het tijd is om "een nieuw avontuur aan te gaan". In een interview met GamesIndustry.biz meldt hij dat hij zich afvroeg wanneer hij voor het laatst iets nieuws heeft gedaan. "Ik hou van Helsinki [waar Remedy is gesitueerd], maar ik was toe aan een ander landschap. Wargaming's thuisbasis Cyprus lijkt een warme en uitnodigende plaats."

Myllyrinne verzekert dat de ontwikkeling van Quantum Break, de nieuwe game van Remedy, gestaag vordert, ondanks dat de game onlangs is uitgesteld naar 2016. "Elk project heeft een levenscyclus en deze heeft de moeilijkste tijd al achter de rug. Het ziet er geweldig uit en de ontwikkeling loopt volgens schema."

Myllyrinne meldt dat het project geleid wordt door ervaren werknemers die toch al het meeste werk deden. "We hebben het project naar 2016 uitgesteld om de drukte in de feestdagen te vermijden. Ik denk dat er in 2016 meer ruimte is voor een nieuwe IP zoals Quantum Break."

Remedy's mede-oprichter Markus Mäki neemt Myllyrinne's rol over. Het is niet bekend wat voor functie laatstgenoemde krijgt bij Wargaming. Vorige maand kondigde Oskari 'Ozz' Häkkinen, hoofd van ontwikkeling bij Remedy, al aan de studio te verlaten om een nieuwe mobiele gamesontwikkelaar genaamd Futurefly op te richten.

Bron: Remedy

Dit artikel delen:

Lees meer

Fallout 4 Trailer-Analyse Free-to-play-shooter Dirty Bomb nu in open b├Ęta
1

Reacties op: Baas van Quantum Break-studio gaat aan de slag bij Wargaming

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Maki

    • 4 juni 2015 13:30
    Gaat niks worden met quantum leap.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.