"In 2006 hebben we van kwaliteit een topprioriteit gemaakt en sindsdien hebben we ons gemiddelde verbeterd. Alleen al dit jaar al heeft EA elf titels gemaakt met een score van acht of hoger op Metacritic", schrijft hij. "Ik ben ervan overtuigd dat we het record van vorig jaar, veertien titels met een acht of hoger uitbrengen, gaan verbeteren", aldus Riccitiello.

Desondanks wees hij wel op de moeilijke staat waarin de industrie op dit moment verkeert. "Onderzoek naar de markt heeft afgelopen week uitgewezen dat de industrie verkleint - en de verkoop van Madden NFL 10 in augustus toont een soortgelijke daling." Toch meldt Riccitiello op enkele verbeterpunten, waaronder de prijsdalingen voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

De aankomende weken zal blijken of EA haar record gaat verbreken. Dan komen titels als FIFA 10, NHL 10, Need for Speed: Shift, Dead Space Extraction, Brutal Legend en Left 4 Dead 2 uit.

Metacritic

Metacritic is een website waarop beoordelingen en recensies van computerspellen, films, televisieshows, muziekalbums, DVDs en boeken samengebracht zijn voor een algemene beoordeling van een product. Voor elk product wordt een gemiddelde score berekend aan de hand van scores van de recensies.