Awesome Games Done Quick haalt 1,3 miljoen euro op | Gamer.nl

Awesome Games Done Quick haalt 1,3 miljoen euro op | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Tijdens Awesome Games Done Quick (AGDQ) streamden verscheidene spelers tu en 4 en 11 januari hun speedruns in games. Ondertu en konden kijkers geld doneren, dat gaat naar het kankerpreventiefonds. Van donaties alleen heeft AGDQ zo'n 930.000 euro verzameld, met de verkoop van merchandise staat het totaal op 1,3 miljoen euro. Het beoogde doel van AGDQ was 845.000 euro.

Bijna 30.000 mensen hebben geld gedoneerd, bij elkaar zorgden zij voor ruim 38.000 donaties. De gemiddelde donatie was daarmee ongeveer 25 euro, en doneerders besteedden gemiddeld 31 euro aan het goede doel.

Awesome Games Done Quick ging 4 januari van start en liep gisteren af. In de laatste 24 uur wist de organisatie nog 540.000 euro op te halen en daarmee flink over het beoogde doel heen te gaan. Vorig jaar haalde AGDQ omgerekend 872.500 euro op.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou