Games zijn slecht en gamers zijn gevaarlijke mensen. Tenminste dat was de strekking van een artikel wat enige tijd geleden verscheen op Heraldnet.com. Als reactie op het artikel heeft Penny Arcade een actie gestart met twee doelen: Kinderen in het kinderziekenhuis van Seattle een gelukkige kerst bezorgen en laten zien dat Gamers geen slechte mensen zijn.

De actie was een overweldigend succes. De bezoekers van Penny Arcade hebben totaal $150.000 opgehaald over de zieke kinderen. En ook het tweede doel is bereikt, de auteur van het originele artikel “Violent video games are training children to kill” heeft zijn excuses aangebonden. In een nieuw artikel, genaamd “Video gamers go out of their way for ill children” prijst hij de actie van de website, en biedt hij zijn excuses aan. Vooral de overweldigende response en de hartverwarmende verhalen (kinderen die verjaardagsgeld aan Penny Arcade hebben gegeven) waren verrassend voor hem. Here is the apology part and then back to more celebration. Certainly many gamers read my column as a statement that I believe that they are bad people. For that impression I am sorry. I did not and do not believe that.

In any case, the Penny-arcade Web site and many of their readers, who are apparently gamers, demonstrated that they have big hearts and generous instincts. Het is goed om te zien dat er met een beetje samenwerking tussen Gamers zoveel kan worden bereikt. Mensen die meer over de actie willen weten kunnen doorsurfen naar Penny Arcade. De excuses en bewondering van Bill France kunnen hier worden gelezen, het originele artikel is ook nog online te vinden