Na de ophef omtrent Grand Theft Auto: San Andreas in de Verenigde Staten was het slechts een kwestie van tijd tot er ook in andere landen maatregelen genomen werden. Australië is het eerste land om dit te doen.De Australische instantie die verantwoordelijk is voor het waarderen van videogames heeft de leeftijdswaardering van MA15+ ingetrokken. In Australië is het verboden om games te verkopen die geen leeftijdswaardering hebben, wat betekent dat San Andreas nu niet meer verkocht of verhuurd mag worden. Wie dat wel doet, kan op fikse boetes rekenen.

Of het spel nog opnieuw gewaardeerd zal worden nu de sexscènes bekend gemaakt zijn, is niet bekend. Australië is bekend om het strenge beleid wat betreft sex en geweld in games. Vivendi's Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude werd vanwege enkele sexueel getinte scènes, ook verboden in het land van de kangoeroes.

Het de omstreden Hot Coffee mod, die kan worden gedownload en toegepast op de PC versie van San Andreas, kunnen minigames waarin de liefde bedreven wordt, gespeeld worden. Deze minigames zijn standaard al in de code van het spel aanwezig, maar niet direct toegankelijk.