Australië verbiedt 220 games in vier maanden tijd | Gamer.nl

Australië verbiedt 220 games in vier maanden tijd | Gamer.nl

Australië heeft de afgelopen vier maanden geweigerd om 220 games te classificeren, waardoor de spellen niet uit kunnen komen in het land. Dat zijn vier keer zoveel games als in de periode van 1994 tot 2014.

De sterke toename in verbannen games komt omdat Australië sinds vandaag officieel gebruikmaakt van een nieuwe cla ificatiesysteem voor games, genaamd de International Age Rating Coalition.

Dit systeem moet overheden helpen met het hangen van leeftijdsrestricties aan de grote hoeveelheid games die jaarlijks digitaal uitkomen. Sinds begin maart test het land dit systeem uit. 150.000 digitale games zijn sindsdien al gekeurd, waarvan er 220 niet door de keuring heen zijn.

Details over om welke games het precies gaat zijn er niet, maar het overgrote deel gaat om mobiele titels. Vanaf vandaag maakt Australië officieel gebruik van het programma. Ontwikkelaars moeten zelf een document invullen en gewelddadige content aangeven.

Ook op het gebied van fysieke releases heeft Australië een strenge reputatie. Zo zijn er scènes uit Saints Row 3 gehaald voor de Australische release en zijn Hotline Miami 2 en het in 2011 gelanceerde Mortal Kombat nooit uitgekomen in het land.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou