Nieuws
NBA 2k22

Auction House in NBA 2K22 weer in Nederland beschikbaar

Kort na de uitspraak van de Raad van State rondom Fifa

Geschreven door Michel Musters op
De Auction House in NBA 2K22 is sinds kort weer in Nederland beschikbaar.

Dit hoogstwaarschijnlijk naar aanleiding van een recente uitspraak van de Raad van State dat Fifa geen kansspel is. De Auction House was enkele jaren niet beschikbaar in de NBA 2K-games in Nederland vanwege de regelgeving in dit land, maar kort na de uitspraak rondom Fifa is ook de Auction House weer beschikbaar.

Enkele jaren lang waren diverse kansspelelementen in games verboden in Nederland. Hieronder vielen onder andere het te koop zetten van spelerspakketten in Fifa-games en het gebruik van de Auction House in NBA 2K. EA kreeg zelfs een boete voor dit element binnen Fifa, die inmiddels dus ongeldig is verklaard. De Raad van State heeft besloten dat dergelijke lootboxes een klein onderdeel van een groter spel zijn en daarom niet strafbaar zijn.

De Auction House laat spelers hun virtuele NBA-spelers - die ze bijvoorbeeld via lootboxes hebben ontgrendeld - te koop zetten, die andere spelers vervolgens weer met echt geld kunnen kopen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Current gen-patch Dying Light nu beschikbaar voor Xbox Series X en S Testament is het nieuwe Guilty Gear Strive-personage
0

Reacties op: Auction House in NBA 2K22 weer in Nederland beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.