Atari werkt aan een ambitieus community portal project, wat naar eigen zeggen Home voor de PlayStation 3 zou moeten verslaan. Het enorme online initiatief dat deze zomer zal gaan verschijnen, zal gebruikers in staat stellen om hun eigen game ervaringen te maken. Het project zal in eerste instantie alleen op de PC verschijnen, maar Atari Online Entertainment senior vice president Chris Bergstresser hint dat het daar niet bij zal blijven.

“Laten we ervan uit gaan dat we met de PC beginnen,” vertelt hij. “Ik kan en zal niet voor Europa spreken, maar ik neem aan dat als het een succes wordt in Amerika, het vanzelf naar Europa komt. We zullen ons snel openstellen voor andere gebieden.”

“We zijn heel blij dat Phil Harrison de grote onthulling van Home heeft gedaan, aangezien dat aangaf dat wij legitiem bezig waren,” voegt hij eraan toe. “Maar wat wij doen gaat verder dan dat. We hebben het idee dat we de mensen niet moeten laten aanmodderen in content die door users is gemaakt. Wij willen gebruikers juist de tools aanreiken om te doen wat ze willen.”

Als we kijken naar de indrukwekkende demonstratie van bijvoorbeeld Little Big Planet, dan zijn we heel erg benieuwd om te zien waar Atari achter de schermen aan werkt.

PS3 Home: beat it?