Infogrames, de Europese uitgever die games uitgeeft onder de naam Atari, heeft vandaag haar kwartaalcijfers bekend gemaakt. De verliezen bleken mee te vallen, mede dankzij de verkoop van één van de belangrijkste franchises van de uitgever, namelijk Civilization. Een vooralsnog onbekende koper heeft hier €15.5 miljoen voor neergeteld.

Onbekend is wat er verder met de Civilization reeks gaat gebeuren. Onlangs verscheen l per abuis al een product pagina voor Civilization 4 op de Atari website, welke kort erna weer weggehaald werd. Menigeen veronderstelde dat het spel dus in ontwikkeling was en binnenkort zou worden aangekondigd, maar de situatie lijkt er toch anders voor te liggen. Atari mag nog wel de reeds uitgebrachte Civilization games verdelen, tot aan 2005. Een nieuw spel in de reeks hoeven we van Atari echter niet meer te verwachten.

Firaxis, het bedrijf van Civilization bedenker Sid Meier, heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Onbekend is dus of men bij Firaxis de volgende Civilization zal ontwikkelen, of dat de nieuwe koper een ander bedrijf aanstelt. Wel is bekend dat Firaxis nog een contract met Atari heeft lopen voor meerdere games.