Atari schrijft wedstrijd uit voor nieuwe Pong-game | Gamer.nl

Atari schrijft wedstrijd uit voor nieuwe Pong-game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De aanleiding voor de wedstrijd is de veertigste verjaardag van Pong. Atari wil met de wedstrijd het oude Pong-genre terugbrengen naar de hedendaagse mobiele platformen. Voorlopig is de wedstrijd alleen voor de Verenigde Staten; de beste ideeën worden in de App Store worden uitgebracht met ondersteuning van Atari. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen op de Facebook-pagina van de uitgever en kan in totaal 100.000 dollar verdienen, mits de game goed verkoopt. 

Kritiek

Brian Robbins, lid van de raad van commi ari en van de International Game Developers A ociation, heeft kritiek op de wedstrijd. Hij denkt dat het niet slim is voor ontwikkelaars om mee te doen. "Al is dit een typisch uitgeverscontract, ik zou een ontwikkelaar nooit aanraden het te ondertekenen. Het maakt niet uit hoe wanhopig of hoe hard ze geld nodig hebben" , aldus Robbins tegenover VG247. Hij gaat verder in op de details van het contract dat getekend moet worden, namelijk dat Atari alle eigendomsrechten krijgt over alle inzendingen, en niet alleen de winnaars.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou