Atari plant strategische doorstart | Gamer.nl

Atari plant strategische doorstart | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Lapin beschrijft Atari, zoals hij het aantrof toen hij er werkzaam werd, als "een oude ui die heel erg stinkt, en iedere keer als je daar een probleem wegpelde, kwam er weer een ander probleem tevoorschijn. Ik kijk naar [Atari] alsof we een startend bedrijf zijn, maar dan met een merk dat iedereen kent en een grote bibliotheek aan intellectuele eigendommen."

Financiële situatie

Atari wil die intellectuele eigendommen gaan gebruiken om de markt van casual games te betreden, aldus Lapin. Die besli ing wordt niet alleen gedreven door strategische overwegingen, maar ook door noodzaak, gezien de beperkte financiële middelen van het bedrijf. Nolan Bushnell, die het bedrijf ooit oprichtte en onlangs na 32 jaar afwezigheid terugkeerde, zei met betrekking tot de financiële situatie dat Atari "niet leed onder mismanagement, maar misbruik" en dat het bedrijf uiteindelijk "uitgehold" achterbleef.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou