Niet alle games zijn in één regel te vatten. Vaak zijn juist dat de games die lastig een uitgever vinden, simpelweg omdat de PR-machine er geen raad mee weet, maar die tegelijkertijd wel het meest interessant blijken te zijn. The Void, de nieuwste game die door Atari aan de haak is geslagen, is echter zelfs niet in één alinea te vatten.

Het persbericht waarin het spel wordt aangekondigd, geeft ons namelijk nog steeds geen idee waar het precies over gaat. Het spel speelt zich af in een donkere, surrealistische wereld waarin elf 'zussen' gevangen worden gehouden door hun elf 'broers'. Het is jouw taak om een van die zussen uit de handen van haar broer te bevrijden in deze first-person adventuregame.

Centraal in de wereld van The Void staat Lympha, de grondstof voor alles. Lympha is je gezondheid, Lympha bepaalt welke acties je kunt doen en Lympha wordt gebruikt om mee aan te vallen. Nieuwe Lympha verkrijg je door bomen te planten, waar je het van kunt oogsten. Lympha komt in zeven kleuren, die allen zowel voor het goede als het kwade gebruikt kunnen worden. Alleen met de goede kleur Lympha kun je de zussen bevrijden.

Nee, wij snappen ook niets van The Void, maar we vinden het moedig van Atari dat men zo'n origineel en eigenzinnig spel aan de man wil brengen. Het spel belooft ons twaalf verschillende eindes, waarschijnlijk één voor elke zus, en zelfs elementen uit dating-simulaties. We hopen dat het eindproduct in maart 2009 meer verheldering brengt.