Nu games niet meer alleen door wereldvreemde nerds worden gespeeld, wordt het voor ontwikkelaars steeds belangrijker om in te spelen op de trends en modegrillen waar normale mensen mee te maken krijgen. Urban Culture, zoals dat zo mooi heet, zal een steeds grotere rol gaat spelen in de gamesindustrie. Ook Atari gaat met deze nieuwe trend mee en heeft modeontwerper en grafisch artiest Marc Ecko weten te strikken zijn naam aan een spel te verbinden.

Mark Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure, kortweg Getting Up, is de naam van deze titel die wordt ontwikkeld door The Collective. Getting Up is een free roaming game waarin je als speler de stad mag onderspuiten met je graffiti-kunstwerken. Deze bezigheid valt in jou geval niet onder vandalisme, maar onder vrijheid van meningsuiting. Je probeert met je graffiti namelijk een politieke boodschap uit te dragen en respect te winnen bij de stadsbewoners, om uiteindelijk een revolutie te ontketenen.

Meer dan 50 gerenomeerde muurspuiters hebben hun mooiste kunstwerkjes uitgeleend aan het spel. Marc Ecko speelt zelf trouwens een grote rol in de ontwikkeling van het spel en het spel idee is oorspronkelijk dan ook uit zijn brein ontspoten. Hij wil met het spel een authentieke urban game neerzetten en niet afdalen in stereotypen zoals de concurrentie (cfr. Get on Da Mic and get Da Bling) van plan lijkt te zijn.

Mark Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure klinkt als een apparte en originele game, waarin naast veel vechten, avontuur, actie en stealth, een heus politiek standpunt gemaakt zal worden. Lees het hele persbericht er hier op na.