Atari kondigt nieuw deel in Neverwinter Nights-serie aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In Neverwinter kiezen spelers uit één van de vijf kla en uit Dungeon & Dragons en werken zij samen met vrienden of computergestuurde troepen om groepen bestaande uit vijf personen te vormen. Spelers kunnen hun eigen verhaallijnen en quests creëren met een "extreem gebruiksvriendelijk" systeem genaamd Forge.

"Neverwinter was ooit een drukke locatie, maar het is de laatste honderd jaar getroffen door veel grote rampen", zo valt te lezen in het persbericht. "Het blijft onduidelijk wie de stad bestuurt, na de ongelukkige dood van de laatste vorst van Neverwinter en [het feit dat] facties nog steeds aan het vechten zijn om dominantie nadat de Spellplague grote gevolgen had voor de populatie. Zelfs de doden van Neverwinter beginnen op te staan uit hun graven en marcheren naar de stad die zij ooit hun thuis noemden."

De vorige titels in de Neverwinter Nights-serie, Neverwinter Nights en Neverwinter Nights 2, werden ontwikkeld door respectievelijk BioWare en Obsidian Entertainment.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou