Onlangs lekte al uit dat Atari de actie-adventure Fahrenheit uit zou geven onder de naam Indigo Prophecy, maar vandaag heeft men het eindelijk ook officieel bekend gemaakt. Fahrenheit zou eerder worden uitgeven door Vivendi Universal Games, ergens in 2004, maar kort voordat het spel had moeten verschijnen verbrak ontwikkelaar Quantic Dream het contract.

Opvallend is dan ook dat het spel, nu het onder Atari verschijnt, wederom flink is uitgesteld. Het spel staat nu geplanned voor de herfst van 2005. Dit maakt Fahrenheit dan wel Indigo Prophecy één van de meest uitgestelde nog te verschijnen spellen, samen met Call of Cthulhu en natuurlijk Duke Nukem Forever. Reeds in 2000 werd voor het eerst melding gemaakt van het spel.

Fahrenheit zou onder Vivendi enkel op PS2 en PC verschijnen, onder Atari en als Indigo Prophecy zal er tevens een Xbox-versie op de markt komen. Indigo Prophecy speelt zich af in New York, alwaar een detecive een aantal moorden onderzoekt gepleegd door normale burgers die ineens vreemd gedrag vertoonden. De detective is zelf echter ook een dader, maar weet niet meer hoe hij tot deze daad gekomen is. Vanuit verschillende standpunten zal je het verhaal stukje bij beetje ophelderen.

De speelstijl van Indigo Prophecy is nog steeds in mysterie gehuld. Het spel zou namelijk een film met een game moeten combineren en op een zeer unieke manier de speler invloed geven op datgene er in het verhaal gebeurt. Het spel zou voor huidige gamers als voor mensen die helemaal nieuw zijn in de wereld van games, even toegankelijk moeten zijn. Het systeem is door de makers 'Interactive Creative Environment' gedoopt en klinkt alvast erg uniek. We hopen dat het meer zal worden dan een mooie film met een paar interactieve elementen.

Update: Voor Europa zal de naam Fahrenheit behouden blijven, alleen in de Verenigde Staten gaat het spel als Indigo Prophecy door het leven. De releasedatum is trouwens ook iets concreter geworden: herfst 2005 is nu vervangen door september 2005.