Nieuws
Atari

Atari gaat eigen cryptomunt lanceren

Atari Token maakt aandeelhouders enthousiast

Geschreven door Lucas May op
Atari, voornamelijk bekend voor hun klassieke consoles en games, is van plan een eigen cryptomunt te lanceren.

Het bedrijf is van plan een munt uit te brengen genaamd de Atari Token. Wat de precieze werking van de munt zal zijn en wanneer deze wordt gelanceerd is nog onduidelijk. Aandeelhouders ontvangen de aankondiging in ieder geval met veel enthousiasme; de aandelen zijn in korte tijd behoorlijk gestegen.

CEO van Atari Frederic Chesnais zegt in een verklaring: "Blockchain-technologie gaat een belangrijke plek innemen in onze omgeving en ons economisch ecosysteem transformeren, dan wel niet revolutioneren, zeker op het gebied van de games-industrie en online transacties." Het doel is volgens Chesnais om een strategische positie aan te nemen met weinig risico, om zo meer waarde voor het bedrijf en de Atari-merknaam te creëren.

Of we binnenkort kunnen gamen om cryptovaluta van Atari te verdienen is nog niet duidelijk. Wel kunnen we de Ataribox verwachten; een console die klassieke en indiegames kan afspelen. Deze moet tussen de 250 en 300 dollar kosten en in de lente van 2018 lanceren.

Ook anderen in de games-industrie proberen in te haken op de cryptogekte. Zo kunnen spelers van de game MonteCrypto: The Bitcoin Enigma kans maken op een Bitcoin ( die momenteel ongeveer 8.100 euro waard is).

atari

Dit artikel delen:

Lees meer

Dandara Geruchten wijzen op mogelijke remaster van Warcraft 3
4

Reacties op: Atari gaat eigen cryptomunt lanceren

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Scorpius

  • 16 februari 2018 19:49
  Lol nadat ze een Crowdfunding voor RCT voor de Switch waren begonnen zei ik al dat het een beter idee zou zijn om een cryptomunt te maken. Ze hebben nog geluisterd ook :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheDeeGee

  • 17 februari 2018 00:25
  Atari is aan het dood gaan… eigenlijk is het gewoon Infogrames.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Straaljager

  • 17 februari 2018 10:31
  Ik heb nog nooit iemand horen zeggen: 'Ik ga boodschappen/huis/wat-dan-ook kopen met mijn cryptomunt'. Ojawel: 'Ik ga drugs kopen met mijn cryptomunt'. Sterker nog, je kunt telkens minder kopen met cryptos want bedrijven zoals Steam snappen inmiddels ook dat Jan Modaal niet koopt om te besteden maar om te speculeren.

  Het argument van Henk en Ingrid is meestal: ‘Deze munt is revolutionair door het beperkte aanbod. Dat maakt het stabiel.’ MAAR WAARDE WORDT TOCH BEPAALD DOOR AANBOD EN VRAAAAAAG! DAT LEER JE TOCH OP DE MIDDELBARE SCHOOL!

  DE OPRICHTERS VAN NIEUWE MUNTEN HOUDEN DE HELFT VOORZICHZELF EN VERKOPEN DIE ALS ER WAARDE IS GECREEERD EN DAN TUIMELT DE HELE BENDE IN ELKAAR. En dan straks allemaal huilie huilie doen. Dan hebben we ondertussen een best aardig idee stuk gespeculeerd. Anus.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • -it-

  • 19 februari 2018 10:11
  @Straaljager
  Je investeert niet in een cryptomunt maar in het idee erachter. De blockchain is namelijk echt wel een revolutionair gegeven en gaat in de toekomst nog veel brengen. De cryptomunten die er nu zijn, zijn slechts een super eenvoudige toepassing van een blockchain.
  Dat Henk en Ingrid dit niet weten en een muntje kopen omdat deze misschien in waarde stijgt is iets anders, maar dit komt door het gebrek aan kennis en opleiding

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.