'Atari dreigt onafhankelijke ontwikkelaars met rechtszaak' | Gamer.nl

'Atari dreigt onafhankelijke ontwikkelaars met rechtszaak' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De onafhankelijke game-ontwikkelaar meldt op het crowd-sourcing platform Kickstarter dat "alles wat ook maar enige vergelijking toont met een kla ieke Atari-game, wordt gezien als een inbreuk op het copyright". Het productieteam meldt dat zijn game Vector Tanks 3 al uit de App Store is verdwenen, "dankzij Atari's speciale relatie met Apple". Vector Tanks 3 zou teveel overeenkomsten vertonen met Atari's Battlezone.

Een programmeur van Vector Tanks voegt toe: "Het ironische is dat ik jaren geprobeerd heb om een intellectual property-licentie te verkrijgen van Atari, maar toen waren ze totaal onbereikbaar. Nu gebeurt dit. Het is enorm deprimerend." Als gevolg van de dreigende claim heeft Black Powder Media Vector Tanks en Vector Tanks Extreme zelf uit de App Store verwijderd.

The Visceral Adventures

Als oplo ing heeft Black Powder Media nu besloten om Vector Tanks 3 te veranderen in The Visceral Adventures of Vic Vector. "In ons storyboard hadden de langzaam bewegende tanks al plaatsgemaakt voor dodelijke hovercrafts en vliegende aanvallers. Vic Vector is een echte 'new cla ic' die niet in de klauwen van Atari kan vallen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou