Atari bevestigt strijd tegen inbreuk op intellectueel eigendom | Gamer.nl

Atari bevestigt strijd tegen inbreuk op intellectueel eigendom | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Atari meldt in een verklaring dat het bedrijf zijn portfolio beschouwt als het "hoogst gewaardeerde goed". Het bedrijf vervolgt: "Hoewel we veel respect hebben voor de gemeenschap van onafhankelijke ontwikkelaars en hun enthousiasme voor onze bekende eigendommen erg waarderen, moeten we deze wel krachtig beschermen en ervoor zorgen dat ze gerepresentateerd worden in zeer innovatieve spellen."

De uitgever vervolgt door aan te geven dat het er nog steeds op gebrand is om met onafhankelijke ontwikkelaars samen te werken aan iOS-heruitgaves van arcadekla iekers. Eerder maakte ontwikkelaar Black Powder Media bekend dat hun spel Vector Tanks 3D stuitte op weerstand van Atari, omdat het teveel leek op hun kla ieker Battlezone. Voorlopers Vector Tanks en Vector Tanks Extreme voor iPhone zijn om die reden offline gehaald uit de app store. Hirschberg, ontwikkelaar bij Black Powder Media, meldde eerder al dat hij jarenlang heeft geprobeerd om een licentie te verkrijgen voor het intellectuele eigendom van Atari, maar dat hij toen met geen mogelijkheid met het bedrijf in contact kon komen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou