De kleine GR8 bevat naast een Core i7-processor een Nvidia Geforce GTX 750Ti en ondersteunt 4K-output en Miracast. Met de Miracast-ontvanger kan de computer content streamen vanaf ondersteunde Android-smartphones, tablets en Windows 8.1 pc's. Asus stelt dat de GR8, die 2,5 liter aan ruimte in beslag neemt, de beste verhouding tussen omvang en prestatie ooit biedt.

De grotere GR20 werkt ook met een Core i7-processor, maar is voor de grafische prestaties afhankelijk van Nvidia GTX 780. Volgens Asus maakt het apparaat slechts 25 decibel aan geluid in ruststand en zou in zijn Eco Energy-modus slechts 20W verbruiken, al is onbekend of dit geldt als de GR20 op dat moment geen zware taken hoeft uit te voeren. De buitenkant van Asus' luxere Steam Machine wordt op drie verschillende plaatsen verlicht en de gebruiker kan daarbij kiezen uit 8 miljoen verschillende kleuren.

De GR8 en GR20 zullen naar verwachting verschijnen in de zomer van dit jaar. Van de eerstgenoemde computer is nog geen prijs bekend, maar de prijs van de GR20 ligt volgens een grove schatting van Asus tussen de 800 en 1700 dollar.

De GR8 is links afgebeeld.