Astro's Playroom-studio ontwikkelt franchise voor alle leeftijden

Astro's Playroom-studio ontwikkelt franchise voor alle leeftijden

Team Asobi, de Japanse studio verantwoordelijk voor Astro's Playroom, werkt aan een nieuwe PlayStation-franchise.

PlayStation Studios-hoofd Hermen Hulst meldde dat in een vragensessie op PlayStation Blog. Hij maakte duidelijk dat Japan een belangrijke markt voor Sony is en dat het graag blijft werken met Japanse ontwikkelaars, waaronder Team Asobi. "We bouwen Team Asobi in Tokio uit, een studio van wereldklasse waar men werkt aan een franchise voor alle leeftijden met globale aantrekkingskracht. Het is zo'n creatief team."

Kort daarna werd Team Asobi formeel 'geïntroduceerd' met een beschrijving van de studio op PlayStation Blog. Ook in die tekst wordt gemeld dat het team wordt uitgebreid. Daarbij werd het nieuwe logo getoond, dat hieronder te zien is.

Team Asobi was voorheen onderdeel van Sony Japan Studio - bekend van spellen als Ape Escape en Gravity Rush - maar die studio werd min of meer opgeheven en volledig gecentreerd om Team Asobi. De ontwikkelaar is verantwoordelijk voor de Astro Bot-games, waarvan het nieuwste deel, Astro's Playroom, gratis bij elke PlayStation 5 wordt geleverd. Het spel wordt geprezen om zijn toegankelijke platformgameplay, aanstekelijke muziek en unieke manier waarop het spelers laat kennismaken met de functies van de DualSense-controller.

Team Asobi
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

had toch graag een groot astro's playroom gezien zoals mario odysee . Vond astro's leuk maar wel veel te klein en een grotere varriant had ik wel leuk gevonden, met atrso veel plezier beleeft met me zoontje maar te kort helaas.

0

@hulstpower deze komt er zeker ook denk ik dat er een astrobot vr 2 komt

0
test

@Roy36NL dat zal voor mij jammer zijn ben geen fan van vr ;)

0

Aanbevolen voor jou