Asteroids krijgt reboot als sandbox survival-mmo | Gamer.nl

Asteroids krijgt reboot als sandbox survival-mmo | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

De game heet Asteroids: Outpost. Atari schrijft dat het een openwereldgame met sandbox-elementen moet worden. Spelers krijgen de rol toebedeeld van mijnwerker met als doel waardevolle grondstoffen te verzamelen. Het spel speelt zich af op een grote asteroïde.

Hoewel spelers starten met simpele mijnwerkersgereedschappen, zijn betere gereedschappen te craften, te upgraden en aan te pa en. Spelers moeten hun stuk grond uitbreiden en verdedigen. Het is mogelijk om met elkaar samen te werken, aldus Atari. Wel moeten spelers oppa en voor asteroïden die het oppervlak kunnen raken.

De game is in ontwikkeling bij de nieuwe studio Salty Games, waar onder andere voormalige ontwikkelaars van Call of Duty: Black Ops 2, Call of Duty: Ghosts en Star Trek Online werken. Het spel komt uit op pc via Steam Early Acce , maar wanneer is nog niet bekend.

Asteroids kwam in 1979 uit, spelers besturen hierin een ruimteschip dat rondzwevende asteroïden kapot moet schieten. Wanneer ze een asteroïde raken, splitst deze zich op in twee kleinere rotsblokken. Dit proces herhaalt zich tot de steeds kleiner wordende asteroïden uiteindelijk verdwijnen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou