'Assassin's Creed Valhalla draait ook op PS5 in 4K en 60 fps'

'Assassin's Creed Valhalla draait ook op PS5 in 4K en 60 fps'

Assassin's Creed Valhalla zou ook op PlayStation 5 in een resolutie van 4K en 60 frames per seconde draaien.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de game ook in 4K en 60 fps draait op Xbox Series X. Hoewel Ubisoft dezelfde kwaliteit nog niet voor de PlayStation 5-versie heeft bevestigd, claimt de Duitse redactie van Eurogamer dat dit wel het geval is.

Fans speculeren nu dat Eurogamer de informatie per ongeluk online heeft gezet voordat het officieel is aangekondigd. Daarbij wordt in het artikel ook gemeld dat Valhalla op de PS5 gebruikmaakt van de SSD-schijf om de laadtijden te verbeteren, en van de Tempest Engine om 3D-geluid te produceren.

Assassin's Creed Valhalla speelt zich in de negende eeuw af en bevat Noorwegen en Engeland als speelbare locaties. Valhalla introduceert nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om eigen nederzettingen uit te bouwen en macht en invloed te verkrijgen. Ook kunnen spelers nu in elk hand een ander wapen gebruiken. Het is, net als in Assassin's Creed Odyssey, ook mogelijk om als vrouwelijk personage te spelen.

Assassin’s Creed Valhalla komt op 10 november uit op Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 4 en pc. De PlayStation 5-versie is tegelijk met de lancering op 19 november verkrijgbaar.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Verbaasde me al dat Ubisoft bij de eerste aankondigingen aangaf dat alle versies 30fps zouden zijn. Beide consoles targeten 4k 60, dus niet meer dan logisch dat de PS5 dat ook gewoon support.

0
test

@FishSt1ck Ze zeiden niet dat alle games 30fps liepen maar ze lopen minimaal 30fps. Dus het kon en kan dus gewoon hoger zijn. Maar 4k 60 zegt ook nog weinig. Is dit de performace mode voor beide? of is dit wel met ray tracing aan? of is het checkerboard 4k? Dat iets 4k 60 is zegt weinig voor mij

0

@hulstpower Precies dat. Als je kijkt naar een game als AC op PC dan heb je tal van grafische opties, sliders, etc. Puur en alleen marketen op resolutie werkt voor veel casuals die gewoon een uurtje per avond in de woonkamer op hun 4K tv'tje zitten. Ik ben benieuwd in hoeverre de grafische opties enabled zijn. Een console van 400 of 500 euro versus een gaming PC van 2500 euro. Maar goed, het gaat er vast goed uitzien en het zal vast prima draaien. Daar draait het uiteindelijk om. Maar ik kan niet wachten om te zien hoe het straks op m'n RTX 3080 gaat draaien.

0
test

@hulstpower Het is natuurlijk ook allemaal pure marketing. Hoop vooral dat je als consument opties krijgt, zoals bij de meeste Xbox One X / PS4Pro games, de optie voor performance of grafische kwaliteit of een balans. Allemaal prima die next-gen features maar de framerate vind ik een heel stuk belangrijker dan iets als raytracing.

0

@hulstpower het woord 'native' (als in 'native 4K') is heel slinks weggelaten.

0

Voor 4K met raytracing en alle toeters en bellen aan op 60 fps heb je minimaal een RTX 3070 nodig waarvan de adviesprijs minimaal ongeveer 500 euro is. Ik weet dat ze op de consoles wel iets verlies draaien alleen dit zou me wel bizar lijken om voor 500 euro dan een heel gamesysteem met dezelfde kracht te hebben waarvoor je op de pc alleen de grafische kaart hebt. Aan de andere kant moet de PS4 wel even mee kunnen draaien de komende jaren met de nieuwe ontwikkelingen dus misschien dat over tijd de investering terug zullen verdienen of het is zoals je zegt een mindere versie van 4k.

0

Aanbevolen voor jou