Assassin's Creed: Unity speelt zich ook tijdens WO2 af | Gamer.nl

Assassin's Creed: Unity speelt zich ook tijdens WO2 af | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In de trailer horen we een voiceover spreken over een glitch in de Animus. Het Parijs van de Franse Revolutie wordt plots vervangen door de Franse hoofdstad anno de Tweede Wereldoorlog. In het donker zien we een a a in de Eiffeltoren beklimmen en plaatsnemen achter een machinegeweer, om vervolgens Duitse gevechtsvliegtuigen uit de lucht te schieten.

Wat voor plek de Tweede Wereldoorlog precies in gaat nemen in het verhaal van A a in's Creed Unity is nog niet duidelijk. De game speelt zich (grotendeels) af tijdens de Franse Revolutie, die zo'n honderdvijftig jaar voor WO2 plaatsvond. 

A a in's Creed: Unity verschijnt voor pc, Xbox One en PlayStation 4 en ligt vanaf 13 november in de winkels.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou