Assassin's Creed: Unity is vanaf vandaag in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Eerder liet uitgever Ubisoft al weten dat de versies voor PlayStation 4 en Xbox One op maximaal 30 frames per seconde zouden draaien. In drukke omgevingen zou dat aantal echter dalen tot 20 of lager, aldus verschillende vroege spelers.

Naast framerateproblemen heeft het spel naar verluidt ook last van zogeheten texture pop-in op alle platformen. Dit betekent dat textures duidelijk verspringen van een lage resolutie naar een hoge resolutie zodra spelers in de buurt komen.

Een van de spelers heeft hiervan een korte gameplayvideo gemaakt, waarbij ook te zien is dat sommige computergestuurde personages uit het niets verschijnen. Verder wordt geklaagd over bugs in het spel. Zo vallen er mensen uit de lucht, lopen personages door objecten en het terrein heen en werkt het vernieuwde sluipsysteem slechts gedeeltelijk, zo stellen de spelers. 

Pc-versie

Ook de pc-versie van Assassin's Creed: Unity zou problemen vertonen. Pc-gamer en YouTube-persoonlijkheid TotalBiscuit laat weten dat die versie moeizaam 60 fps haalt en daar geregeld ook onder duikt. Dit terwijl zijn pc met twee Nvidia GeForce GTX 980-videokaarten is uitgerust, wat ruim zou moeten voldoen aan de aanbevolen systeemeisen.  

Ubisoft heeft al een patch beschikbaar gesteld die de problemen zou moeten verhelpen, maar verschillende spelers melden dat de problemen zich ook met de patch blijven manifesteren. Assassin's Creed: Unity is in Nederland vanaf aanstaande donderdag verkrijgbaar.