Assassin's Creed: Rogue heeft alleen singleplayer | Gamer.nl

Assassin's Creed: Rogue heeft alleen singleplayer | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

A a in's Creed: Rogue komt dit najaar alleen naar Xbox 360 en PlayStation 3 en werd gisteren officieel onthuld. Volgens het Game Informer-artikel bevat de game alleen een singleplayermodus. Sinds A a in's Creed: Brotherhood bevatten de AC-games competitieve multiplayermodi. A a in's Creed: Unity, dat dit najaar op PS4, Xbox One en pc verschijnt, heeft een coöperatieve multiplayer.

Het Game Informer-artikel bevatte nog meer details. Rogue speelt zich af tu en 1752 en 1761, ten tijde van de Zevenjarige Oorlog. De game draait om Shay Cormac en zijn transformatie van A a in naar Templar. Cormac komt er achter dat het niet juist voelt om A a in te zijn, waarna hij er iets aan wilt doen.

In de game keert ook Haytham Kenway uit A a in's Creed 3 terug. Ook Achilles en Adewale uit A a in's Creed 4: Black Flag maken hun opwachting. Uniek is dat het schip van de spelers nu ook aangevallen en bezet kan worden door de vijand. De game legt chronologisch gezien een link tu en AC3, AC4 en AC: Unity. 

Rogue speelt zich gedeeltelijk af in het gebied rond de Noordpool. Daardoor kan het schip uitgerust worden met geweren die het ijswater uit de weg ruimen. Spelers kunnen niet lang zwemmen dankzij het koude water. Wanneer spelers te lang in het zeewater verblijven, verliezen ze hun gezondheid. De scans zijn hier te bekijken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou