Assassin's Creed-rechtszaak ten einde | Gamer.nl

Assassin's Creed-rechtszaak ten einde | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Schrijver John L. Beiswenger heeft de aanklachten tegen Ubisoft laten vallen, om zijn financiële middelen te kunnen gebruiken voor andere, niet gerelateerde zaken. Beiswenger houdt de optie om de aanklacht weer op te pakken en later alsnog verder te procederen tegen Ubisoft.

Niet alleen had hij Ubisoft aangeklaagd omdat de uitgever ideeën voor A a in's Creed zou hebben overgenomen uit zijn boeken, ook had hij website GameTrailers aangeklaagd voor het plaatsen van trailers van diezelfde A a ins Creed-games. Naar verluidt heeft Beiswenger met GameTrailers een schikking getroffen.

Animus

De belangrijkste klacht van Beiswenger was dat de Animus uit de A a in's Creed-games zou zijn gebaseerd op een apparaat dat hij in het boek Link heeft omgeschreven. Met dit apparaat kunnen personen de herinneringen van hun voorouders oproepen en opnieuw beleven, net zoals het personage Desmond Miles doet met zijn voorouders in A a in's Creed.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou