Senior producer Vicent Pontbriand zegt: "Absoluut niet. We hebben vier jaar gewerkt om de beste game te maken die we konden verzinnen. Waarom zouden we het spel ooit achterstellen?" Verder legt Pontbriand uit waarom het spel niet draait in 1080p met 60 fps: "Alle npc's, alle details in de stad, al die systemen bij elkaar en de coöpgameplay kosten veel kracht. Al die extra pixels zouden alleen maar ten koste gaan van de gameplay."

Pontbriand zorgde eerder voor controverse toen hij zei dat Ubisoft de PlayStation 4- en Xbox One-versies op 900p en 30 fps vast had gezet om discussie te voorkomen. Dat impliceerde dat de PlayStation 4-versie achtergehouden werd om gelijk te lopen met de Xbox One-versie, terwijl Ubisoft eerder zei voor 1080p op 60 fps te gaan op de PlayStation 4. Gamers gingen massaal naar onder andere Reddit en Twitter om hun onvrede hierover te delen.

Na de uitspraken van Pontbriand kwam Ubisoft later met een statement dat de woorden van Pontbriand verkeerd geïnterpreteerd zouden zijn en dat de PlayStation 4-versie van Assassin's Creed Unity niet achtergesteld is om met dezelfde resolutie en framerate te draaien als de Xbox One-versie. Daarna beweerde de lead level designer van Unity dat de hele game-industrie de 60 fps-standaard liet vallen.

Assassin's Creed Unity komt 13 november uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.