Hoe de nieuwe Discovery Tour-modus in Assassin's Creed: Origins onderwijs kan ondersteunen | Gamer.nl

Hoe de nieuwe Discovery Tour-modus in Assassin's Creed: Origins onderwijs kan ondersteunen | Gamer.nl

Historicus en medewerker van Ubisoft, Maxime Durand, heeft href="https://news.ubisoft.com/article/assassins-creed-origins-discovery-tour-q-and-a-with-historian-maxime-durand" rel="noopener noreferrer" target="_blank">vragen </a>beantwoord over de aankomende Discovery Tour Mode in Assassins Creed Origins. Durand belicht hoe de modus zal functioneren en hoofdzakelijk kan worden gebruikt als een serieus product voor onderwijsdoeleinden.

Rondleiding

A a in's Creed Ogirins is al sinds 27 november beschikbaar, maar daar komt de eerder aangekondigde Discovery Tour Mode op 20 februari bij. Met deze update kan de speler vrij rondlopen zonder dat confrontaties aan te gaan met andere spelers. Gebruikers kunnen een rondleiding starten door naar een marker op de map te gaan. Het is mogelijk om gebruik te maken van fast-travel, maar men kan ook de tijd nemen en de toeristische route kiezen. In de mode worden 75 rondleidingen aangeboden waarmee spelers worden meegenomen door een verteller. De speler kan kiezen tu en een vrouwelijke en een mannelijke verteller in verschillende talen. Bij het startpunt van de rondleiding wordt aangegeven hoe lang de rondleiding duurt en hoeveel stops deze heeft. Tijdens de tour zal er gestopt worden bij verschillende bezienswaardigheid, waar de camera bijvoorbeeld intere ante detailleringen in een gebouw uitlicht. De leidraad van de rondleiding zal uiteindelijk worden gevormd met behulp van verschillende historische artefacten en documenten. Zo kan de speler het schilderij Bonaparte voor de Sfinx vergelijken met het origineel.

Media has no description

Personages

In de modus kan men kiezen uit 25 verschillende personages. Zo is het mogelijk om ronde te lopen als Julius Caesar of Cleopatra. Het kiezen van deze personages zal eigenaardige reacties uitlokken van de mensen om je heen. Een historisch figuur zal volgens Durand zorgen dat de speler vanuit een ander perspectief naar bepaalde gebeurteni en zal kijken. Zoals Durand stelt: "Het maakt de beleving heel anders en neemt je terug naar iets dat niet te vergelijken is met A a in's Creed: Origins. Het is een gehele nieuwe ervaring voor iedereen."

Historici en onderwijs

De rondleidingen zijn gecreëerd door een team historici onder leiding van Durand. Met deze modus probeert Ubisoft het gebruik van de game in een onderwijsomgeving te a isteren. Voorheen kreeg het bedrijf veel reacties van leraren met de vraag om een aangepaste versie van het spel te maken, voornamelijk omdat de actiemomenten niet geschikt zijn voor het onderwijs. Deze vechtmechanieken zijn, zoals Durand dat stelt, uitgeschakeld en soldaten zullen gewoon naar de speler zwaaien in plaats van de confrontatie opzoeken. Durand vertelt dat een Discovery Tour Mode al langer in de planning stond om zo de speler gemakkelijker feiten van fictie te kunnen laten onderscheiden. Hier was in het verleden nooit tijd voor. Het team bij Ubisoft heeft zich laten adviseren na verscheidende uitwi elingen met mensen in de onderwij ector. De Discovery Tour Mode is bijvoorbeeld niet te lang gemaakt zodat in een onderwijs omgeving er nog ruimte is voor een nabespreking. Tevens zegt Durand dat de modus zal aansturen op een kritische blik op hoe wij het verleden reconstrueren in een game.

"We zijn niet altijd accuraat, we maken ook creatieve keuzes. Het is daarom belangrijk dat er een dialoog tu en student en leraar ontstaat dat niet alles wat we zien noodzakelijk waar is."

Zo wordt er in een Behind the Scenes-gedeelte door de ontwikkelaars uitgelegd welke bronnen gebruikt zijn en worden sommige keuzes beargumenteerd. Durand zegt wel dat de fans het eerste publiek is waarvoor ze de Discovery Tour Mode hebben gemaakt. ''We willen niet de indruk wekken dat je aan het handje wordt meegenomen of wordt behandeld als een kind, aangaande content en controls.[...] Tegelijkertijd wilde wij ook een insteek ontwikkelen dat bruikbaar zal zijn voor scholen en het hoger onderwijs, iets dat hele andere behoeftes heeft."

Het gehele interview is hier beschikbaar

Media has no description

Discu ie

Op onder andere RockPaperShotgun is na de aankondiging van deze Discovery Tour Mode veel discu ie ontstaan. In dit artikel wordt de modus vooral genoemd om een punt te maken dat er een knop binnen games moet komen, zodat de speler bepaalde eindbazen of secties van games kan overslaan. Er was onenigheid of deze mode wel of niet thuishoort in games.

Apart beschikbaar

De Discovery Tour Mode is als gratis update beschikbaar voor de spelers die het spel al bezitten. Daarnaast kan het spel ook los gekocht worden voor 20 euro. Zo kan het spel gebruikt worden voor onderwijs zonder dat het hele spel moet worden aangeschaft. De upgrade en de aparte modus zijn vanaf 20 februari beschikbaar.

A a in's Creed Origins krijgt binnenkort ook een andere contentupdate. De Curse of the Pharaohs-dlc komt in maart uit en zal het spel een meer mythologische insteek geven. Zo zal het niet ongewoon zijn om tegen Egyptische monsters te moeten vechten.

In onze review kan je lezen waarom wij het spel een 'prachtige zandbak' vinden.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou