Assassin's Creed Odyssey heeft grootste spelersbasis van franchise op Steam | Gamer.nl

Assassin's Creed Odyssey heeft grootste spelersbasis van franchise op Steam | Gamer.nl

Assassin's Creed Odyssey heeft op Steam met 62.000 gelijktijdige spelers een nieuw record gezet met de grootste spelersbasis die de franchise ooit heeft gekend. Hiermee wordt het vorige record van Assassin's Creed Origins weggevaagd. Dit meldt Githyp op de website.

De nieuwste game uit de franchise van Ubisoft kwam als zesde binnen als meest gespeelde game en bereikte afgelopen zondag een piek van 62.000 gelijktijdige spelers. Het vorige record stond op naam van zijn voorganger A a in's Creed Origins, met een aantal van 41.000 spelers. Uiteindelijk werd hiermee een procentuele stijging waargenomen van 33 procent.

Dit is een succes die niet voorheen niet als normaal werd bevonden bij de ontwikkelaar. In voorgaande jaren had Ubisoft grote moeite om dit soort cijfers te verwezenlijken. Voor lange tijd stond A a in's Creed IV Black Flag bovenaan met een getal van 16.000 gelijktijdige spelers op Steam in 2013. Daarna kende de ontwikkelaar mindere tijden met tegenvallende cijfers bij A a in's Creed Unity, Rogue en Syndicate.

Beste PlayStation 4 games

Na deze tegenvallende cijfers besloot Ubisoft in 2016 geen nieuwe A a in's Creed-game uit te brengen en zich een extra jaar te focu en op een compleet nieuwe game. Dit leverde uiteindelijk een succes op met A a in's Creed Origins waarmee het toenmalige record van Black Flag werd verbroken.

Nu heeft Ubisoft wederom besloten om in 2019 geen nieuwe A a in's Creed-game uit te brengen. Met dit patroon hoopt Ubisoft het succes van een volgende game opnieuw te bereiken zoals het ook gebeurde met Origins en nu Ody ey.

A a in's Creed Ody ey is beschikbaar op pc, Xbox One en PS4.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou