Assassin's Creed krijgt waarschijnlijk meer 2d-platformers | Gamer.nl

Assassin's Creed krijgt waarschijnlijk meer 2d-platformers | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"We vonden het side-scrolling-idee heel leuk en het lijkt ons een goede manier om dieper in te gaan op de andere [A a in's Creed-]universums die we hebben gemaakt", aldus Amancio. Hij zegt niet in welke vorm deze games uit zullen komen. Het aankomende A a in's Creed Chronicles: China betreft een lo taand spel maar wordt wel gebundeld in de seizoenspas van A a in's Creed: Unity.

Amancio vertelt verder dat het ontwerp van de 2d-spellen bepaald zal worden door de setting. "Daarom maakt het Shao Jun-spel [A a in's Creed Chronicles: China] gebruik van Chinese inkt, heel zwart en rood", zegt de creative director. Een Chronicles-spel dat zich in het oude Egypte afspeelt, zou bijvoorbeeld een thema van papyrusrollen kunnen hebben.

Amancio wil niets kwijt over de setting van toekomstige Chronicles-spellen, maar zegt wel dat "we dit rijke [A a in's Creed-]universum hebben. En dat zullen we gaan gebruiken ook."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou