Zo zullen de computer gestuurde personages zich in de winter anders kleden en gedragen dan in andere seizoenen. Ook zal de speler in de winter andere routes kunnen nemen omdat er bijvoorbeeld een meer of een rivier bevroren is.

Mohawk-dorp

Game Informer maakte ook bekend dat een gedeelte van het verhaal zich afspeelt in het Mohawk-dorp, waar de speler de jeugd van het hoofdpersonage Connor meemaakt. Connor heeft een Britse vader en indianenmoeder. Het Mohawk-dorp waarin hij opgroeit ligt in de Frontier, een wildernis die anderhalf keer zo groot belooft te zijn als de spelwereld van Assassin's Creed: Brotherhood. Een derde van de game zou zich hier afspelen.

Verder krijgen veldslagen een prominente rol in de game. Game Informer kreeg een in-game demo te zien waarin honderden soldaten het tegen elkaar opnamen in een veldslag. De speler neemt als Connor actief deel aan deze veldslagen, maar zou vaak een specifieke opdracht krijgen dat hij ondertussen moet uitvoeren. 

Boston en New York

Game Informer maakte verder details bekend over de twee steden die in het derde deel centraal staan, Boston en New York. In de game zullen er diverse veranderingen in deze steden plaatsvinden die de speler actief meemaakt. Als voorbeeld wordt de brand in New York genoemd, waarbij een kwart van de stad verwoest werd en waarvan de vraag nog steeds is of deze is aangestoken of niet. Daarnaast zal de speler om aan vijandelijke Britse soldaten te ontkomen gebruik kunnen maken van wagens, marktkraampjes en kan hij via ramen door huizen wegvluchten.