De nieuwe DRM van Ubisoft is het nieuwste middel in de strijd tegen illegaal kopiëren. Met deze nieuwe vorm van DRM is het noodzakelijk dat de speler continu met het internet verbonden is, ook als hij de singleplayer speelt. De nieuwe DRM was vanaf het moment van aankondiging omstreden, omdat spelers niet afhankelijk willen zijn van hun internetverbinding of de servers van Ubisoft om te kunnen spelen.

Een woordvoerder van Ubisoft reageerde vandaag op de berichten: "We willen graag onze excuses aanbieden aan iedereen die afgelopen weekend Silent Hunter 5 of Assassin's Creed II niet heeft kunnen spelen. De servers zijn niet bezweken onder de drukte, maar aangevallen met een zogeheten DDOS-aanval. De service was deels niet beschikbaar van 14:30 uur tot en met 21:00 uur", zegt de woordvoerder van Ubisoft. Volgens Ubisoft zou slechts 5% van de spelers problemen hebben ondervonden.

Illegaal

Vrijwel heel het weekend zijn de DRM-servers van Ubisoft offline geweest, wat ervoor zorgde dat spelers die het spel gekocht hadden het niet konden spelen. Spelers die het spel illegaal gedownload hebben konden het spel wel gewoon heel het weekend spelen, ondanks dat Ubisoft beweert dat de beveiliging niet gekraakt is.