Assassin's Creed-film verschijnt december 2016 in de bioscoop | Gamer.nl

Assassin's Creed-film verschijnt december 2016 in de bioscoop | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Een releasedatum voor de Nederlandse bioscopen is nog niet bekendgemaakt. X-Men- en Prometheus-acteur Michael Fa bender speelt de hoofdrol in de film. Daarnaast vervult hij de rol van co-producer.

De filmadaptatie van de A a in's Creed-reeks wordt verzorgd door producent New Regency, dat onder meer In Time en Man on Fire produceerde, en Ubisoft, de uitgever van de spellen zelf. De film zou oorspronkelijk op 22 mei 2015 uitkomen, maar werd vervolgens drie keer uitgesteld. Bij het derde uitstel noemde Fox geen datum meer, enkel dat de film mogelijk pas in 2016 komt.

A a in's Creed is één van de meest bekende gamefranchise van dit moment. De gamereeks draait om de A a ins, een groep sluipmoordenaars die het opnemen tegen de Tempeliers in verschillende tijdperiodes. De meest recente game in de reeks, A a in's Creed: Unity, verscheen eind vorig jaar, en had te kampen met veel bugs. Vorige maand lekte ook de volgende game in de reeks, A a in's Creed: Victory, dat zich in Victoriaans Londen afspeelt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou