Volgens deze bronnen is de hoofdpersoon Aguilar de Agarorobo, zoon van een Assassin-kopstuk. Aguilar is de voorouder van Michael Lynch, die in de tegenwoordige tijd veroordeeld is tot de doodstraf. Een onderzoeker genaamd Joseph voert experimenten op hem uit. Lynch krijgt hulp van een vrouwelijke Assassin genaamd Lara.

De antagonist heet volgens de bronnen Tomas de Torquemada, een personage dat al een cameo had in Assassin's Creed 2: Discovery, dat uitkwam voor de DS en iOS. De Torquemada werkte voor Rodrigo Borgia, de antagonist van Assassin's Creed 2. Er is ook een antagonist in de tegenwoordige tijd: Alan Rikkan, de ceo van medisch bedrijf Abstergo dat onderdeel is van de Templar-organisatie. De bronnen melden dat Rikkan waarschijnlijk alleen in de vorm van voice-over in de film voorkomt.

Onlangs werd bekend dat de Assassin's Creed-film in december 2016 in Amerikaanse bioscopen verschijnt. Justin Kurzel is de regisseur, Michael Fassbender speelt de hoofdrol. Hij is onder andere bekend van de twee recentste X-Men-films en Prometheus.