Assassin's Creed-director komt met historische game | Gamer.nl

Assassin's Creed-director komt met historische game | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"We werken aan een third person historische action-survival-game, iets wat we in het verleden al aardig goed hebben gedaan", schrijft Panache Digital Games in het persbericht. Meer details wil de studio nog niet onthullen. Op de site van Panache is een afbeelding te zien van vier matroesjka-poppen met de tekst "Alles wat groot is, was ooit klein".

Désilets was de creative director van de eerste twee A a in's Creed-games, maar vertrok bij uitgever Ubisoft om te gaan werken bij THQ Montreal. Deze studio werd na het failli ement van THQ echter opgekocht door Ubisoft, waardoor Désilets weer bij de Franse uitgever terecht kwam.

Twee maanden later werd Désilets ontslagen, en richtte in november zijn eigen studio Panache Digital Games op. Dit wordt de eerste game van Désilets' nieuwe studio.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou