"We hebben gediscussieerd [over het gebruik van een vrouwelijke hoofdpersoon]", vertelt Puel in Xbox World 360. "Het kan erg interessant zijn maar we moeten de juiste periode en plaats daarvoor vinden."

"Waar zou het logisch zijn? We willen niet zomaar beslissen om iets te veranderen en een vrouw als hoofdpersoon te nemen want de eerste inspiratie is altijd de periode, maar als je het hebt over bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog werd de economie in Engeland en Frankrijk geleid door vrouwen omdat de mannen aan het vechten waren", aldus Puel. "Dus in die context zou je misschien een vrouw in Engeland kunnen zijn tijdens WO II. Waarom niet? Er is niets dat ons tegen houdt."

Bredere focus

Creative producer Patrice Fortier vertelde in het magazine daarnaast dat Ubisoft een bredere focus heeft voor de Assassin's Creed-franchise. Oorspronkelijk was het idee om van de reeks een trilogie te maken, maar volgens Fortier is het mooie dat de serie steeds verder uitgebreid kan worden. "Ik word regelmatig gevraagd of we een derde deel maken na Assassin's Creed 2... we zouden er wel 35 kunnen maken."

Assassin's Creed 2 verschijnt 20 november in de winkels voor Xbox 360 en PlayStation 3. De PC-versie is uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2010.