Ascension to the Throne, een veelbelovende RPG van Russische afkomst, heeft in ieder geval voor de Duitse markt een uitgever weten te strikken. Frogster Interactive zal het spel namelijk bij onze oosterburen op de markt brengen. Het meest opvallende is wellicht dat het spel direct als budgettitel gelanceerd zal worden voor €14,99. Hopelijk is dit geen voorbode voor de kwaliteit van het spel.

  

Hoewel een Duitse uitgever niet direct impliceert dat het spel ook in Nederland op de markt zal komen, is de kans toch een stuk aanzienlijker geworden. Frogster onderhoudt namelijk goede contacten met diverse uitgevers die ook in Nederland opereren, waaronder Focus Home en Lighthouse Interactive.

Ascension to the Throne is een RPG die je een grote mate van vrijheid biedt. Je bent vrij om te gaan en te staan waar je zelf wilt in de uitgestrekte wereld genaamd Eden. Opvallend is dat je niet alleen op pad gaat, maar met een voltallig leger aan je zijde. Dit leger laat van zich zien tijdens de grootschalige turn-based gevechten in het spel.