Valve-game Artifact nu verkrijgbaar op Steam | Gamer.nl

Valve-game Artifact nu verkrijgbaar op Steam | Gamer.nl

Vanaf vandaag is Artifact verkrijgbaar op Steam. Het is de eerste game die door Valve wordt uitgebracht in vijf jaar tijd. De game kost 17,95 euro op het digitale platform.

Artifact is een digitaal kaartspel waar spelers met behulp van complexe strategieën moeten navigeren door het territorium van de tegenstander. De speler wint indien hij of zij erin geslaagd is om twee van de drie torens van de tegenstander te vernietigen of als de speler de Ancient verslaat die verschijnt zodra de eerste toren is vernietigd.

De nieuwe game wordt gespeeld op drie verschillende spelborden die dezelfde stijl heeft als Dota 2. Ter viering van een iOS-lancering van de game in 2019, is er een nieuwe trailer uitgebracht.

Elke speler heeft een deck van veertig kaarten, waarvan vijf heroes zijn. De overige 35 kaarten zijn zogenoemde hero abilities en items verdeeld over vier verschillende kleuren; rood, groen, zwart en blauw. Momenteel zijn er veertig heroes beschikbaar in de game die spelers de mogelijkheid bieden om een groot aantal strategieën toe te pa en.

Artifact is ontworpen door Richard Garfield die eerder het populaire Magic: The Gathering-kaartspel ontwierp. Garfield werkte in dit geval samen met Valve voor Artifact dat natuurlijk bekendstaat om franchises zoals Half-Life, Team Fortre en Portal.

Artifact is nu verkrijgbaar op pc via Steam voor een prijs van 17,95 euro.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou