The Devil's Cartel is in ontwikkeling bij Dead Space-studio Visceral Games en draait op de Frostbite 2.0-engine. Deze engine is ontwikkeld door Dice en gebruikt in Battlefield 3. Ook Medal of Honor: Warfighter zal op deze techniek draaien.

De coöperatieve game speelt zich af in Mexico, waar hoofdrolspelers Alpha en Bravo zichzelf staande moeten zien te houden in een drugsoorlog. Spelers zullen volgens Visceral Games tactisch en strategisch samen moeten werken om de game door te komen. De coöperatieve modus is bedoeld voor twee spelers en is zowel online als in split-screen te spelen.

Trouw blijven

"We wilden de Army of Two-franchise verfrissen voor een nieuwe generatie aan actiegamers en tegelijkertijd trouw blijven aan het kernconcept dat de eerste twee games populair maakte onder de fans", aldus Julian Beak, uitvoerend producent bij Visceral Games.

Gamers krijgen de kans zich te onderscheiden door hun personage naar eigen smaak aan te passen en te verbeteren via een upgradesysteem. Zo kunnen ze nieuwe maskers kiezen voor hun personage evenals zelf bepalen met welke wapens Alpha en Bravo het slagveld op stappen.