Voor Španěl vormt dit het bewijs dat piraterij binnen de markt voor PC-games een gigantisch probleem vormt, iets wat hem zorgen baart als middelgrote onafhankelijke PC-ontwikkelaar. "We hebben geen data over de singleplayer [van Arma II], maar ik vrees dat de verhouding tussen legale en illegale gamers daar nog erger is."

Degrade

Om het online gedeelte van de game te beschermen tegen piraterij, heeft Bohemia het Degrade-systeem bedacht. De studio weer illegale gamers niet van zijn servers, maar zorgt ervoor dat hun speelervaring minder is dan die van spelers die de game wel legaal gekocht hebben. Dit door bijvoorbeeld de trefzekerheid van geweren voor hen bewust lager te maken.

"Hoewel we beseffen dat we piraterij nooit kunnen stoppen, gebruiken we dit systeem om een statement te maken dat het geen goede zaak is dat het gebeurt; dat een behoorlijke negatieve impact heeft op ontwikkelaars van PC-games", aldus Španěl. Hij is zelf geen voorstander van andere maatregelen, zoals DRM, dat hij het liefst zo snel mogelijk na de release van een van Bohemia's games weer verwijdert.