Arkane wil vereiste internetverbinding uit Redfall halen

Arkane wil vereiste internetverbinding uit Redfall halen

Arkane Studios, de ontwikkelaar van het aankomende Redfall, is bezig met het verwijderen van de vereiste internetverbinding voor de game.

Eerder dit jaar viel in een FAQ te lezen dat Redfall alleen met werkende internetverbinding gespeeld kon worden. Dit zou niet alleen voor de co-opstand gelden, maar ook voor wanneer de game door één speler wordt doorlopen. Een Xbox Live Gold-abonnement is echter niet vereist.

Inmiddels is Arkane daar echter op teruggekomen. In een gesprek met Eurogamer vertelt regisseur Harvey Smith dat het team er aan werkt om het mogelijk te maken dat de game in singleplayer ook offline gespeeld kan worden.

Smith vertelt in het gesprek dat hij begrip heeft voor mensen die niet altijd online willen zijn. Daarbij kunnen er gamers zijn die een slechte internetverbinding hebben. "Ik denk dat het legitieme kritiek is", zo meldt hij over de negatieve reacties nadat de ontwikkelaar stelde dat het spel een internetverbinding vereist.

"We luisteren en we zijn al begonnen met dit in de toekomst op te lossen. We moeten bepaalde wijzigingen doorvoeren, bijvoorbeeld door savefiles te versleutelen en de user interface hier en daar aan te passen. We werken er aan - al mag ik niets beloven - maar we kijken er naar en werken actief aan een oplossing voor de toekomst." Het is niet duidelijk of die oplossing op release van de game al voor handen is.

Smith benadrukt dat het idee van een verplichte internetverbinding niet ontstond vanwege een drang om een in-game winkel of microtransacties in de game te stoppen - die zijn namelijk niet aanwezig in Redfall. In plaats daarvan wilde Arkane de vereiste gebruiken om te analyseren hoe gamers het spel spelen, en indien nodig de game daar op aanpassen.

Redfall speelt zich af in een gelijknamig dorp op een eiland, dat is bezet door vampiers die de zon blokkeren. In de game kiezen spelers een personage om samen met anderen spelers of alleen de wezens uit te schakelen. De game wordt zoals gezegd ontwikkeld door Arkane, de makers van games als Dishonored, Prey en Deathloop. Redfall verschijnt op 2 mei op Xbox Series X en S en pc. De game is ook meteen speelbaar via Xbox Game Pass.

Diverse previews over Redfall zijn gisteren online gegaan. Hieronder zijn enkele nieuwe videopreviews van de game te bekijken. Overigens wordt in een IGN Frankrijk-interview bevestigd dat Redfall voor de aankoop van Bethesda door Microsoft ook in ontwikkeling was voor de PlayStation 5.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Als fan van Arkane ga ik het sowieso proberen!

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou