Nieuws
deathloop

Arkane onderzoekt prestatieproblemen pc-versie Deathloop

Gamers vermoeden dat het aan DRM-software Denuvo ligt

Geschreven door Michel Musters op
Arkane laat weten de prestatieproblemen van de pc-versie van Deathloop te onderzoeken.

Sommige spelers van de pc-versie van de dinsdag uitgekomen game laten weten dat de gameplay vaak 'stottert' - dat de game dus niet altijd vloeiend loopt. 

Op Reddit laat een community manager weten op de hoogte te zijn van de berichten. "We zijn actief het probleem aan het onderzoeken - het is een prioriteit - en zullen jullie een update geven met specifieke informatie zodra dat mogelijk is."

Hoewel uitgever Bethesda of ontwikkelaar Arkane nog niet hebben laten weten wat de oorzaak van het probleem is, speculeren pc-gamers dat het aan de aanwezige DRM-software Denuvo ligt. Deze software heeft al vaker voor problemen bij eerder verschenen pc-games gezorgd.

Ondanks de problemen wordt Deathloop over het algemeen goed ontvangen door gamers en critici, al zijn de gebruikersrecensies op Steam vanwege het bovengenoemde probleem wisselvallig. Het spel is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5 en pc 

Deathloop ontving een 8,5 op Gamer.nl: "Deathloop is een bizarre koortsdroom die eigenlijk te leuk is om uit te ontwaken. Een absurd, retrofuturistisch moordmysterie waarin je de moorden niet oplost, maar juist moet plegen. Je kunt het aan Arkane Studios overlaten om zo’n gestoorde wereld nog geloofwaardig neer te zetten ook."

deathloop

Dit artikel delen:

Lees meer

Metroid: de spin-offs, cameo’s en andere optredens van Samus Details van Ubisofts Skull and Bones gelekt door insider
1

Reacties op: Arkane onderzoekt prestatieproblemen pc-versie Deathloop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • gimbal2

    • 16 september 2021 13:38
    En ongetwijfeld zullen hele volkstammen wel weer hun woede uitten op Arkane in plaats van Bethesda - degene die beslist dat DRM ingebouwd moet worden. Het zou me zelfs niets verbazen als dit gedaan is door een ander team nadat de game is overdragen aan Bethesda voor distributie.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.