Het project van Areal zou lopen tot morgen en had zijn beoogde doelstelling van 50.000 dollar al behaald. Volgens West Games gaat het om een spirituele opvolger van de Stalker-games en werken verscheidene ex-werknemers van die games mee aan Areal. De voorbije tijd was het project veelvuldig in het nieuws gekomen. Onder meer onbeantwoorde vragen vanuit de community, spamreacties bij het Kickstarter-project, opvallende donaties en een vermeende brief van Russische president Vladimir Poetin passeerden de revue

In een reactie laat West Games weten dat over het stopzetten van het Kickstarter-project geen bericht is afgegeven vanuit Kickstarter en dit zonder hun weten is gebeurd. Daarnaast verklaart West Games waarom Areal negatief in het nieuws is gekomen. "Het is een feit dat veel bedrijven hun brood verdienen dankzij Stalker, dus toen wij kwamen zagen zij ons als een bedreiging en deden alles om ons te stoppen." West Games gaf in een eerdere fase van het project aan dat onder meer Vostok, de ontwikkelaar van de survival-MMO Survarium, onterecht kritiek had geuit op Areal. 

West Games gaat verder in zijn verklaring: "Mensen moeten ook meenemen dat Oekraïners en Russen in een informatieoorlog verkeren momenteel en wij als Oekraïnische ontwikkelaar constant met vijandigheid te maken hebben van Russische Kickstarter-accounts (we zijn zelfs met de dood bedreigd)." West Games geeft aan dat de vele comments bij het Kickstarter-project bestaan uit spamreacties van Russen.

West Games geeft tot slot aan dat het via zijn eigen website verder gaat om het project gefinancierd te krijgen en roept mensen op die het project willen ondersteunen, om via de site van West Games hun steun te betuigen. 

Gisteren schreven we op Gamer.nl nog over de situatie rondom het Areal-Kickstarter-project.