Het houdt maar niet op met de verfilmingen van games; zo krijgen we de komende tijd al bioscoopavonturen van Hitman, Prince of Persia en misschien ook God of War op ons dak. Area 51 kan ook aan dit lijstje worden toegevoegd.

Deze alienshooter uit 2005 draaide om een buitenaardse virusuitbraak in het supergeheime militaire complex. Midway zal in het derde kwartaal van dit jaar uitkomen met een vervolg voor de PC, Xbox 360 en de PlayStation 3, getiteld BlackSite: Area 51, die zich ook buiten het geheimzinnige gebied afspeelt. De film zal zich echter wel op de originele locatie afspelen.

Paramount Pictures heeft aan comicschrijver Grant Morrison gevraagd het script te herzien dat eerder werd geschreven door Dean Georgaris (The Manchurian Candidate remake, Tomb Raider: The Cradle of Life.) Morrison heeft in de stripboekenindustrie grote successen geboekt door Justice Leage of America nieuw leven in te blazen, The Invisibles te maken en mee te werken aan de Batman graphic novel Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth.

Hoewel hij al eerder heeft geprobeerd te experimenteren in de filmindustrie, met sequels voor de Lawnmower Man reeks en Sleepless Knights voor regisseur Ridley Scott, heeft geen van deze projecten daadwerkelijk de bioscopen gehaald. Of het gaat lukken met Area 51 kunnen we nog niet zeggen; er is nog vrijwel niets over de film bekend.

Het kostte ook de grootste moeite om de cast bij elkaar te krijgen...