Archeologiefunctie komt dit jaar naar Minecraft

Archeologiefunctie komt dit jaar naar Minecraft

De langverwachte archeologiefunctie komt ergens dit jaar beschikbaar in Minecraft.

Een krappe twee jaar geleden werd de update die de functie toe moest voegen aan de game uitgesteld, maar inmiddels heeft Mojang via een blogpost duidelijk gemaakt dat het onderdeel wordt van update 1.20 die ergens dit jaar voor de game moet verschijnen.

Met de archeologiefunctie kunnen spelers eeuwenoude ruïnes verkennen en artefacten verzamelen. In eerste instantie zijn deze vooral te vinden in en nabij tempels in de woestijngebieden van de game, maar het is uiteindelijk de bedoeling dat er op meer plekken op de map plekken komen waar artefacten te vinden zijn. 

Met een nieuwe brush-tool kunnen speciale zandblokken afgestoft worden om de artefacten te verkrijgen. Vaak komt het neer op een scherf van een pot. De verschillende scherven moeten vervolgens in elkaar gezet worden - al moet wel uitgekeken worden dat de scherven bij dezelfde pot horen. De patronen op potten vertellen een uniek verhaal en kunnen als decoratief item gebruikt worden.

Een precieze releasedatum voor update 1.20 is er nog niet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De grote vraag is natuurlijk of de nieuwe Minecraft update ook de upgrade bevat voor PSVR2 want dan is de PSVR2 natuurlijk instabuy ;-P

0

@Ryme Er is nog geen native PS5 port van Minecraft van wat ik kan vinden. Lijkt me een kleine vereiste om PSVR2 support in te kunnen bouwen.

0
test

@gimbal2 Mijn reactie was als grap bedoelt. Denk dat niemand een PSVR2 gaat kopen om Minecraft in VR te spelen... Het is overigens ook mogelijk om een losse PSVR2 versie van een spel uit te brengen. Dan hoeft de main game geen native PS5 port te hebben ;-)

0

Aanbevolen voor jou